Merel Naafs, fotograaf in Oldenzaal

Merel Naafs, jouw fotograaf

“Als zakelijke fotograaf is het mijn doel om mooie en pure beelden te maken, in een spontane en ongedwongen sfeer. Bedrijfs­re­por­tages, zakelijke portretten en méér”

Fotografie is waar mijn hart sneller van gaat kloppen

Na de aanschaf van mijn eerste camera wist ik het zeker: fotografie is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Al snel meldde ik me aan voor een basis­cursus fotografie en daarna rondde ik met succes de Vakop­leiding Fotografie aan de Fotovak­school af. Naast deze opleiding volgde ik regel­matig cursussen — en dat doe ik nog steeds. Alles om mijzelf continu te blijven ontwik­kelen en mijn vaardig­heden up to date te houden. 

Liefde en toewijding voor (bedrijfs)fotografie

Wat ik daarnaast het aller­liefste doe, is dagdromen. Of beter gezegd: mijn dromen leven. De energie die ik hiervan krijg vertaalt zich naar mijn liefde en toewijding voor (bedrijfs)fotografie en het creatieve proces dat dit met zich meebrengt. Het is iedere keer weer een feestje om mijn fotocamera te pakken en om — samen met klanten — dit proces te doorlopen.

Mijn droom: profes­si­oneel fotograaf worden

Over dromen leven gesproken: na een heftige en turbu­lente periode van IVF-behan­de­lingen werd het in 2016 tijd om een andere droom op te pakken. De teleur­stelling, de stress en de verwerking van een uitblij­vende zwanger­schap hebben mijn droom om profes­si­oneel fotograaf te worden niet doen vervagen. Integendeel zelfs. Met veel enthou­siasme ben ik daarom in 2016 als fotograaf in mijn eigen stad Oldenzaal (Twente, Overijssel) De Fotoloods gestart. Een droom die, als het anders was gelopen, wellicht nooit geleefd zou zijn…

Mijn kracht: zakelijke fotografie

De afgelopen jaren heb ik verschil­lende takken van fotografie mogen ervaren. Daardoor weet ik nu in welke vorm van fotografie mijn kracht ligt én waar ik blij van word: zakelijke fotografie. Denk daarbij aan het maken van bedrijfs­re­por­tages, zakelijke portret­fo­to­grafie, foodfo­to­grafie, interi­eur­fo­to­grafie en vastgoed­fo­to­grafie. Als fotograaf is het mijn doel om mooie, pure beelden te maken, in een spontane en ongedwongen sfeer.

Merel Naafs, fotograaf in Oldenzaal

Mijn passies naast fotografie

Naast dat ik eigenaar ben van De Fotoloods woon ik samen met mijn vriend Adam en onze kat Sophie, die het geluk heeft om met haar poezen­mandje bij ons te wonen. En ik heb niet alleen een passie voor fotografie: ik word ook enorm blij van lekker koken en socia­lizen met vrienden en vrien­dinnen.

Fotograaf én vrijwil­liger

En er is meer. Ik vind namelijk dat iedereen iets voor een ander kan doen. Om deze reden ben ik naast fotograaf ook al jaren vrijwil­liger bij een echtpaar met een verstan­de­lijke beperking. Ik ga wekelijks bij hen een bakkie drinken en we plannen regel­matig uitjes, waardoor ze op plekken komen waar ze nog nooit zijn geweest. En ook bedrijfs­matig vind ik het belangrijk mijn steentje bij te dragen. Jaarlijks fotografeer ik de Boeskoolrace (die georga­ni­seerd wordt door Leo Club Oldenzaal) en ik zet me belan­geloos in voor Samenloop voor Hoop en Against Cancer.

Fotograaf in Oldenzaal en ver daarbuiten

Wil je weten wat ik als fotograaf voor jou en jouw bedrijf in Oldenzaal of ver daarbuiten kan betekenen?